- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 4 |
Hrozinky | 2 |
Cukr průměr | 15 |
Jablka | 65 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Listové těsto průměr | 50 |
Dochucovadla:
skořice mletá
Energetická hodnota celkem: 1438 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na tenčí plát a rozkrájíme jej na čtverce podle velikosti jablek. Na ně položíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka, posypeme je směsí moučkového cukru se skořicí a do otvoru po jádřincích nasypeme zbylý cukr se skořicí a přebrané, opláchnuté a spařené rozinky. Růžky těsta potřeme rozmícháným vejcem a přeložíme je přes jablka. Zabalená jablka potřeme opět rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečená jablka ještě zatepla posypeme prosátým cukrem a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.